Lumanarile din ceara de soia - House of Pangaia

De ce sa alegi lumanarile din ceara de soia

De ce sunt mai bune lumanarile din ceara de soia?

Spre deosebire de unele tipuri de ceara, ceara de soia nu contine substante sau ingrediente artificiale, ceea ce o face o alternativa mai buna fata de ceara din parafina cu care am fost obisnuiti.

Ceara din parafina este realizata din ulei de petrol iar atunci cand este arsa sau topita poate degaja substante daunatoare.

Ceara de soia este non-toxica, ceea ce o face o alternativa mult mai buna atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea ta.

 

Ce este ceara de soia?

Ceara de soia este o ceara vegetala, 100% naturala, obtinuta din uleiul de soia.

După ce boabele sunt recoltate, acestea sunt apoi curatate, crapate, decojite si rulate in fulgi. Uleiul este apoi extras din fulgi si hidrogenat.

Procesul de hidrogenare transforma unii dintre acizii grasi din ulei din nesaturati in saturati. Procesul acesta modifica punctul de topire al uleiului, facându-l solid la temperatura camerei – aceasta fiind ceara de soia ce este folosita si pentru lumanarile de care ne bucuram acasa.

  

Care sunt beneficiile oferite de ceara de soia?

Ceara de soia este netoxica si arde mai curat, fiind facuta fara toxine, agent sau poluanti, ceea ce inseamna ca lumanarile din ceara de soia sunt mai puțin susceptibile de a declansa alergii. Ceara de soia nu elibereaza niciun produs secundar daunator și nu produce funingine negre care pot pata peretii, perdelele sau alte articole din casa ta la fel ca celelalte tipuri de ceara.

Ceara de soia are un punct de topire mai mic decat parafina și, astfel, lumanarile de soia vor arde mai incet si mai mult decat lumanarile din parafina, de exemplu.

Ceara de soia este mai usor de curatat, deoarece este biodegradabilă. Poate fi curatata destul de usor, cu apa si sapun.

Ceara de soia este naturala, derivata din boabe de soia. Aceasta ceara este de fapt un ulei vegetal hidrogenat care se transforma intr-un solid la temperatura camerei.

 

Dupa cele insirate mai sus, are sens ca pretul lumanarilor din ceara de soia sa fie mai ridicat decat al celor din ceara de parafina.

Succes in a lua cele mai bune decii cand vine vorba de achizitionarea lumanarilor pe viitor. :)

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu